Dinsdag 16 januari 2018

Annie M.G. favoriet bij nominaties Beeld en Geluid Awards

De tv-serie Annie M.G. is drie keer genomineerd voor een Beeld en Geluid Award 2010. De televisievakprijzen worden op 24 januari uitgereikt in elf categorieën. De NPS-reeks maakt kans op de titel beste fictieprogramma. Daan Schuurmans is voor zijn rol genomineerd voor de prijs voor beste acteur en collega Malou Gorter is in de race voor de Beeld en Geluid Award voor beste actrice.

Schuurmans, die ook is genomineerd voor zijn rol in Bernhard – Schavuit van Oranje (VPRO), neemt het op tegen Jacob Derwig (In Therapie, NCRV) en Kenneth Herdigein (Johnny Bingo, NPS). In de categorie beste actrice zijn naast Gorter, Monic Hendrickx (Penoza, KRO) en Gaite Jansen (In Therapie) in de race.

Annie M.G. strijdt in de categorie fictieprogramma’s tegen Penoza (KRO) en Maite was hier (NPS), een korte film die deel uitmaakte van de One Night Stand-serie.

De amusementsprogramma’s die kans maken op een award zijn 71 Graden Noord (AVRO), 24 Uur met…Gordon (VPRO) en Toren C (VPRO). Uit de showprogramma’s van het tv-seizoen 2009/2010 selecteerde de vakjury So You Think You Can Dance (RTL 5), Gouden TelevizierRing Gala (AVRO) en het Musical Awards Gala (AVRO).

Clairy Polak, Jeroen van Koningsbrugge en Johnny de Mol strijden om de titel tv-persoonlijkheid van 2010.

In de categorie Cultuur gaat de strijd tussen de NPS-programma’s Foute Vrienden en The Rainbow Warriors of Waiheke Island en Rotvos (NCRV)

RTL Nieuws ‘Wat kiest Nederland: Het Carré Debat’, De Oorlog ‘Hoe de joden uit Nederland verdwenen’ (NPS) en Puberruil ‘Antje en Afra’ (KRO) zijn in de race voor een award in de categorie Informatie.

In categorie Jeugd zijn er nominaties voor Taarten van Abel ‘Ole’ (VPRO), Pim & Pom (Nickelodeon) en 13 in de Oorlog ‘Een stad in brand (NPS).

Het Tweede Scherm (nos.nl/wk2010/tweedescherm/#), Game 13 in de Oorlog, www.13indeoorlog.nps.nl/ (NPS) en Pinkpop Mashup van 3voor12, 3voor12.vpro.nl/pinkpop (VPRO) zijn genomineerd in de categorie Multimedia.

Bron: De Telegraaf/Broadcast Magazine 

Bericht delen