Woensdag 17 januari 2018

Annemieke van Vliet directeur bij FourOne.Media

Dramaproductiebedrijf FourOne.Media heeft Annemieke van Vliet benoemd tot managing director. Van Vliet neemt vanaf 23 mei de dagelijkse leiding op zich. FourOne.Media is onderdeel van FremantleMedia en producent van onder meer de SBS6-series Dokter Tinus en Celblok H en de bij de Publieke Omroep uitgezonden series NOORD ZUID en Heer & Meester.

 

Van Vliet heeft veel ervaring binnen de televisie-industrie. Na diverse functies bij verschillende mediabedrijven heeft zij de afgelopen zeventien jaar bij de drama-afdeling van Endemol Shine Nederland gewerkt. Zij was onder andere uitvoerend producent van Goede Tijden Slechte Tijden, Trauma 24/7, De Erfenis en Onderweg Naar Morgen. Sinds 2006 was van Vliet als creative producer de initiator van series en telefilms als Vechtershart, Van Gogh; een huis voor Vincent, Julia’s Tango, Groenland, Sams Kerst, Meiden van de Herengracht en Kris Kras.

Georgette Schlick (CEO FremantleMedia Netherlands): “Met de komst van Annemieke zal er een nieuwe wind gaan waaien door ons dramabedrijf. De dramamarkt is booming en FourOne.Media moet, kan en wil daarbinnen een belangrijke positie claimen. Daarvoor is behalve expertise op het gebied van drama vooral ook enthousiasme, passie, durf, gedrevenheid en doorzettingsvermogen essentieel. Annemieke is een kleurrijke mix van al die eigenschappen en ik ben er dan ook van overtuigd dat onder haar leiding FourOne.Media grote stappen zal gaan maken”.

Annemieke van Vliet: “Ik heb altijd met heel veel plezier gewerkt bij Endemol Shine. Maar de uitdaging om leiding te mogen gaan geven aan FourOne.Media is een logische stap in mijn carrière. Het voordeel van de huidige dramamarkt is dat er vele kansen zijn. Ik verheug mij erop om met het team van FourOne.Media deze kansen te benutten en succesvolle dramaproducties te ontwikkelen.” Van Vliet rapporteert rechtstreeks aan Georgette Schlick.

Bron: FremantleMedia/Broadcast Magazine

Bericht delen