Anand Patwardhan wint IDFA-award voor beste lange docu
donderdag 22 november 2018

Anand Patwardhan wint IDFA-award voor beste lange docu

Op het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) is de film Reason van Anand Patwardhan uitgeroepen tot winnaar van de prijs voor beste lange documentaire.

Volgens de jury is het een episch verhaal over de opkomst van extreemrechts in India. In het dichtbevolkte land zijn mensen die opstaan tegen het religieus-nationalistische fundamentalisme hun leven niet zeker. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 15.000 euro.

Beste Nederlandse documentaire was Now something is slowly changing van de Rotterdamse documentairemakers mint film office. De film geeft een beeld van de brede zoektocht naar zingeving, zoals mindfulness voor kinderen, omgaan met agressie en therapiesessies met dieren.

Dinsdag werd al de Amsterdam Human Rights Award (25.000 euro) toegekend aan Island of the Hungry Ghosts van Gabrielle Brady. De film zet een zwaarbewaakt Australisch detentiecentrum voor migranten tegenover de krabbentrek.

Wie de publieksprijs wint, een bedrag van 5.000 euro, wordt vrijdagavond bekendgemaakt tijdens de uitzending Best of IDFA van de VPRO op NPO 2. Het documentairefestival loopt nog tot zondag.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen