Dinsdag 16 januari 2018

Alwin Ritstier wint NTR Mediaprijs

Alwin Ritstier heeft de NTR Mediaprijs 2011 gewonnen met zijn film Phrenos. Ritstier is eerstejaars student aan de Rotterdamse Willem de Kooning Academie. De opdracht van de NTR was: Maak een Streetwisebit. Een filmpje van één minuut dat gaat over de wereld om je heen en dat je tot nadenken stemt.In de film van Ritstier vertelt een schizofreen hoeveel ‘normaler’ hij lijkt sinds iedereen met ‘oortjes’ voor zijn mobieltje rondloopt. Zo valt zijn geprevel ineens niet meer op. De jury koos unaniem voor zijn film. ‘Grappig, prachtig gefilmd en ontroerend,’ aldus de jury.

De tweede prijs ging naar Charlotte Goetze, studente aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Haar animatie Zebrapad is een verklaring van het ontstaan van zebrapaden gezien vanuit de magische fantasie van een kind. Een hilarische film.

De derde prijs was voor Tommy Jansen, student aan de Eindhovense School. Zijn Privacyschending of veiligheid bekritiseert onze maatschappij, die volgehangen lijkt met videorecorders, camera’s en GPS-apparatuur.

Juryvoorzitter Maya Schepers van de NTR bekeek met Ingrid Walschots (NTR drama), Jorn van Hoorn (101.tv) en het duo Ype Driessen en Juul Spee (de mannen achter de Ype & Willem filmpjes) de inzendingen van de derde editie van de NTR Mediaprijs binnen het Wisebitsproject.

Bron: NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen