Alberto Stegeman krijgt boete voor plaatsen nepbom
maandag 9 maart 2020

Alberto Stegeman krijgt boete voor plaatsen nepbom

Alberto Stegeman gaat in hoger beroep tegen de geldboete van 2.000 euro die hij maandag opgelegd heeft gekregen van de rechtbank Gelderland. Dat laat de programmamaker weten aan Nu.nl.

De presentator plaatste in 2018 voor het programma Undercover in Nederland een koffer in een eetzaal van een militaire kazerne in het Gelderse Oldebroek. De koffer werd aangemerkt voor nepbom en daarom werd er een zaak gestart tegen de programmamaker.

Eerder werd een werkstraf van 120 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk, geëist tegen Stegeman. “Omdat Stegeman handelde vanuit een journalistieke gedachte en in naam van zijn beroep, legt de rechtbank geen taakstraf maar een geldboete op”, aldus de rechtbank.

De presentator laat weten in hoger beroep te gaan. “Ik vind dat ik helemaal geen straf verdien en dat ik vrijspraak moet krijgen”, aldus Stegeman. “We hebben vastgelegd dat zowel beveiliging aan de poort als op het terrein te wensen overlaat. Er zijn miljoenen aan gespendeerd, journalisten moeten dat kunnen controleren. En dat hebben we binnen de lijntjes gedaan.”

Stegeman werd in 2014, toen hij voor zijn programma een KLM-personeelspas vervalste, al veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete. De rechtbank vindt een onvoorwaardelijke geldboete daarom nu een passende straf.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen