Albert Verlinde voorzitter Raad van Commissarissen MECC Maastricht
donderdag 18 juli 2019

Albert Verlinde voorzitter Raad van Commissarissen MECC Maastricht

MECC Maastricht, dat serieus kans maakt om volgend jaar het Eurovisie Songfestival te huisvesten, heeft een nieuwe voorzitter voor haar Raad van Commissarissen: Albert Verlinde.

Albert Verlinde was al commissaris bij MECC Maastricht sinds 1 september 2018 en volgt nu Jan Lamkin op als voorzitter, die in het voorjaar is afgetreden.

Rob van de Wiel, Algemeen Directeur MECC Maastricht, is trots op de benoeming van Albert Verlinde tot voorzitter: “Zijn betrokkenheid is in de afgelopen periode van grote waarde gebleken en wij zijn verheugd dat hij deze rol op zich wil nemen. MECC Maastricht is een succesvolle onderneming met een groeiende portefeuille en staat aan de vooravond van een bijzondere periode”. Ook wethouder John Aarts zegt verheugd te zijn met deze benoeming. “MECC Maastricht floreert en daar plukken stad en regio de vruchten van. Met de benoeming van Albert Verlinde krijgt MECC Maastricht een toegewijde voorzitter.”

Albert Verlinde is sinds 2015 Algemeen Directeur van Stage Entertainment Nederland. Als oprichter en eigenaar van Albert Verlinde Entertainment was hij daarvoor al 15 jaar actief als producent van musicals, toneelstukken en theaterconcerten. Hij is daarnaast al 25 jaar werkzaam als televisiemaker. Tevens is hij ambassadeur van de BankGiroLoterij, de cultuurloterij van Nederland en hij is voorzitter van de Stichting Nationale Boomfeestdag. Zijn maatschappelijke betrokkenheid vormde de basis voor de oprichting van de Stichting Nationaal Theater Fonds. Deze stichting is opgezet om grootschalig theateraanbod in de regio te stimuleren.

Bron: MECC Maastricht/BM

Bericht delen