Alain de Levita weg bij NL Film
Woensdag 17 januari 2018

Alain de Levita weg bij NL Film

Alain de Levita (oprichter, producent en lid van het dagelijks bestuur) verlaat NL Film en draagt de leiding over aan Kaja Wolffers (Creative Director en Producent), Sabine Brian (Producent) en Ronald Versteeg (Business Director).

Zij vormen per heden het nieuwe managementteam van NL Film. Het driemanschap krijgt de dagelijkse leiding over het gerenommeerde productiehuis dat onderdeel is van Endemol Shine. Alain de Levita stapt per 1 januari op om een nieuw productiebedrijf te beginnen. Ruim 15 jaar stond hij aan het hoofd van één van de grootste productiemaatschappijen van Nederland, gespecialiseerd in speelfilms en televisiedrama. De Levita leidde een jonge generatie op die nu klaar is om het roer over te nemen, aldus Iris Boelhouwer: co-CEO Endemol Shine Nederland. “Met Kaja, Ronald en Sabine is NL Film verzekerd van een energiek, creatief en ervaren managementteam dat garant staat voor de kwaliteit van de huidige en alle toekomstige producties. We bedanken Alain voor zijn gedrevenheid en bewezen diensten. Samen met een toegewijd team heeft hij NL Film opgebouwd tot een succesvol productiehuis. Wij wensen hem veel succes met de volgende stap in zijn carrière.”

Alain de Levita over zijn vertrek: “Na ruim 15 jaar NL Film is het tijd om mijn horizon te verbreden. Ik ga een nieuwe uitdaging aan en start volgend jaar een nieuw productiebedrijf. Ik blijf in de toekomst nog wel met NL Film en Endemol Shine samenwerken. Met name op de Amerikaanse (co)productiemarkt en als producent van de nieuwe grote speelfilm film ‘Bankier van het Verzet’, die in maart in première gaat. Als oorspronkelijk oprichter en directielid van NL Film heb ik een fantastische tijd meegemaakt en als producent aan de wieg gestaan van vele mooie producties zoals Penoza, De Zaak Menten, Spangas en de speelfilms Tonio en Knielen op een Bed Violen. Maar nu is het tijd voor een nieuw avontuur.”

Film- en dramaproducent NL Film werd in 2001 opgericht door Alain de Levita en Johan Nijenhuis, waarna Nijenhuis het productiehuis in 2010 verliet. Kaja Wolffers werd als Creative Director in 2010 aangetrokken en vormde in 2015 samen met Alain en Ronald Versteeg de directie. Sabine Brian is vanaf het allereerste uur in verschillende functies betrokken bij NL Film.

Bron: NL Film

Bericht delen