Al Jazeera koopt documentaire BNN

Al Jazeera heeft de BNN-documentaire Paradijsbestormers van Floor van der Meulen aangekocht. De documentaire over een Nederlandse jihadstrijder in Syrië is binnenkort te zien op het grootste netwerk van het Midden-Oosten. De film, geproduceerd door KeyDocs, vertelt het verhaal van de Nederlandse Abu Gharib (27) die de tocht naar Syrië ondernam om daar in de heilige oorlog te vechten.

Behalve door Al Jazeera, is de film ook aangekocht door de Vlaamse zender 8TV. Onlangs werd Paradijsbestormers genomineerd voor De TV Beelden in de categorie Beste actuele programma. De film was op 11 september 2014 te zien bij BNN en is de komende week terug te zien op www.npo.nl

Floor van der Meulen: “Ik kan het bijna niet geloven dat Al Jazeera, dé nieuwszender van het Midden-Oosten, geïnteresseerd is in onze film. De aankoop bevestigt nog eens dat het ons gelukt is om het perspectief van deze jongens vast te leggen en invoelbaar te maken. Ik ben waanzinnig benieuwd naar de reacties van het publiek in het Midden-Oosten.”

In Paradijsbestormers zoekt Floor van der Meulen Nederlandse jihadstrijders op die aan de grens met Syrië zitten. Jongens zoals ze die heeft gekend uit de wijk van haar jeugd en die nu in de media worden geschetst als kwetsbare en ontspoorde jongeren die een terreurdreiging kunnen vormen. Maar klopt dit beeld? De filmmaker krijgt het voor elkaar om voor het eerst een Nederlandse jihadstrijder uitgebreid te spreken. Ze laat daarbij het westerse perspectief los.

Bron: BNN/Broadcast Magazine

Bericht delen