Acteurs comedyserie Vrienden voor het leven kregen ‘geen cent’ voor herhalingen
maandag 9 januari 2023

Acteurs comedyserie Vrienden voor het leven kregen ‘geen cent’ voor herhalingen

De acteurs van de RTL-comedyserie Vrienden voor het leven hebben nooit geprofiteerd van de jarenlange herhalingen van de serie. Volgens hoofdrolspeler Peter Lusse hebben ze er “geen rooie rotcent” voor gekregen.

Dat vertelde Lusse zondag in het NPO Radio 1-programma De Perstribune. De serie was begin jaren negentig op televisie te zien en werd daarna vele malen herhaald. “Het is wat het is, je kan het niet veranderen”, zei de inmiddels 63-jarige Lusse. Hij speelde in Vrienden voor het leven de rol van Eddie.

“Edwin de Vries heeft voor de serie M’n dochter en ik wel eens een rechtszaak aangespannen”, vervolgde Lusse. “Dat heeft hij niet gewonnen. Ja, die contracten waren waterdicht. Wij hadden in die tijd niet gedacht dat we daarop moesten letten, want dat hele herhalen was nog helemaal niet zo’n ding.”

Volgens Lusse begonnen de herhalingen pas met Vrienden voor het leven en andere soortgelijke series. “Ik heb er wel een moreel oordeel over. Ik vind het een pooiermentaliteit”, zei de acteur. Lusse is er niet “zuur” over. “Ik geef wel m’n mening, maar om nou te zeggen dat ik er wakker van heb gelegen… Nee, daar ik ga ik niet aan beginnen.”

De originele reeks van Vrienden voor het leven is tussen 1991 en 1993 uitgezonden. In totaal zijn er 65 afleveringen gemaakt. De serie werd geproduceerd door Joop van den Ende TV-Producties.

Bron: Nu.nl/BM
Foto: Peter Lusse en Mary-Lou van Stenis

Bericht delen