Dinsdag 16 januari 2018

Aangifte dierenmishandeling tegen TROS

Het Comité Dierennoodhulp gaat aangifte doen tegen producent MasMedia BV en de programmaleiding van de TROS. Volgens het comité heeft een aantal witte muizen in het televisieprogramma Mijn vader is de beste veel stress, pijn en angst gehad. “Wij doen aangifte op basis op grond van artikel 36 van de Gezondheids- en Welzijnswet voor Dieren”, meldde een woordvoerster maandag.

In de uitzending met presentatrice Yolanthe Sneijder Cabau zat een muizenspel waarbij vaders met hun mond stukjes kaas uit een bak met muizen moesten halen. Volgens het comité hadden de dieren weinig ruimte en raakten er ook muizen in de verdrukking. “Het leed is al geschied, maar met de aangifte willen we mensen attenderen op dierenleed en mensen laten nadenken over hoe we hier in de toekomst mee om moeten gaan”, aldus de zegsvrouw.

De TROS heeft na de uitzending een aantal klachten gekregen van mensen die zich tijdens de uitzending hebben gestoord. “Als wij dieren inzetten in een programma maken we altijd gebruik van specialisten en mensen die zorg dragen voor het welzijn van de dieren”, legt een woordvoerster van de omroep uit. Volgens de programmamakers zijn de dieren niet in de verdrukking gekomen tijdens de opnames. “Achter de schermen hebben de dieren in aparte bakken gezeten.”

De TROS wacht de aangifte af en heeft aangegeven in de toekomst nog zorgvuldiger met dieren in programma’s om te gaan.

Bron: Het Parool/Shownieuws/Broadcast Magazine

Bericht delen