Article header image

46 omroepen brengen Eurovision: Europe Shine A Light

Eurovision: Europe Shine A Light brengt het publiek in heel Europa en de rest van de wereld op 16 mei samen voor een bijzondere show vanuit Studio 21 op het Media Park in Hilversum. 46 omroepen gaan de show uitzenden.

Na de annulering van het Eurovisie Songfestival 2020 hebben de EBU en haar Nederlandse partners NPO, NOS en AVROTROS bevestigd dat ze Eurovision: Europe Shine A Light zullen produceren in plaats van de oorspronkelijk geplande grote finale op zaterdag 16 mei vanaf 21.00 uur.

De show zal alle 41 deelnemende inzendingen in een niet-competitieve vorm eren en biedt intussen allerlei verrassingen voor kijkers thuis. Het brengt ook de artiesten die oorspronkelijk in Rotterdam zouden optreden uit hun locaties in heel Europa samen voor een gezamenlijke uitvoering van Love Shine A Light van Katrina And The Waves, de winnaar van 1997.

Europe Shine A Light wordt gepresenteerd door Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit. De show brengt ook Eurovisie-vrienden samen voor een virtuele sing-a-long op het scherm. Fans van over de hele wereld zullen zich verkleden en een enorm songfestivalkoor vormen dat Johnny Logan’s What’s Another Year zingt.

De uitzending duurt zo’n twee uur en start 16 mei om 21.00 uur op NPO 1.

Bron: EBU/BM

Bericht delen