2 miljoen kijkers voor finale The Voice Senior
zaterdag 15 september 2018

2 miljoen kijkers voor finale The Voice Senior

Het eerste seizoen van The Voice Senior is gewonnen door de 69-jarige Jimi Bellmartin uit Vught. De soulzanger versloeg de zeven andere finalisten met zijn vertolking van To Love Somebody van Michael Bolton.

De uitzending van de finale van The Voice Senior is gevolgd door 2.031.000 kijkers, marktaandeel 35,3 procent. De uitslag werd bekend gemaakt in RTL Late Night met Twan Huys. Dat leverde 1.687.000 kijkers op en een marktaandeel van 39,3 procent, zo blijkt uit de gegevens van Stichting KijkOnderzoek. John de Mol was ook te gast in RTL Late Night met Twan Huys en meldde dat hij The Voice inderdaad graag op zijn zender SBS6 wil hebben, maar daarover nog geen overeenstemming heeft met RTL Nederland.

The Voice Senior scoorde als spin-off van de bekende talentenjacht The Voice elke week opvallend hoge kijkcijfers. Volgens deskundigen vinden tv-kijkers uit alle doelgroepen het leuk om ouderen te zien, omdat die het hart op de tong hebben en vaak zelfverzekerder zijn “omdat ze niets meer te verliezen hebben in het leven”.

Bron: BM

Bericht delen