Sjors Fröhlich verlaat BNR en wordt burgemeester
donderdag 10 oktober 2019

Sjors Fröhlich verlaat BNR en wordt burgemeester

Sjors Fröhlich stopt als hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio. Fröhlich is voorgedragen als de eerste kroonbenoemde burgemeester van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Hij begon in januari 2013 bij BNR en werkte de afgelopen jaren hard aan innovatie en digitalisering van het radiostation.

Om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen treedt Sjors Fröhlich per direct terug als hoofdredacteur. Vanuit haar functie als adjunct zal Mireille van Ark de taken van Fröhlich overnemen. De directie van de FD Mediagroep is voornemens om Mireille van Ark voor te dragen als definitieve opvolger. Vanzelfsprekend zullen daarbij de juiste procedures worden gevolgd conform het redactiestatuut van BNR. Sjors Fröhlich zal de beoogde nieuwe hoofdredacteur de komende periode ondersteunen en zorgen voor een goede overdracht.

Eugénie van Wiechen, algemeen directeur van de FD Mediagroep: “Het is heel jammer dat Sjors Fröhlich BNR gaat verlaten, maar we gunnen hem zeer de nieuwe positie. Onder Sjors is BNR op de kaart gezet als één van de meest innovatieve mediabedrijven van Nederland. Ik ben heel erg blij dat we met Mireille van Ark een geweldige beoogde nieuwe hoofdredacteur in huis hebben. In haar functie als adjunct heeft Mireille een groot aandeel gehad in het succes van BNR.”

Sjors Fröhlich: “Ik wil de directie en vooral de medewerkers van BNR enorm bedanken voor de bijzondere samenwerking. De cultuur van deze organisatie is uniek. Dat gele hart zal ik altijd blijven houden. Ik wens Mireille enorm veel succes als hoofdredacteur en ben ervan overtuigd dat zij BNR op een geweldige manier zal ontwikkelen.”

Mireille van Ark: “BNR is echt een geweldige club om leiding aan te mogen geven. Ik dank de directie voor het vertrouwen in mij en ben er trots op dat BNR straks als eerste landelijke nieuwsorganisatie een vrouwelijke hoofdredacteur heeft.”

Fröhlich debuteerde in 1982 op de landelijke radio bij het toenmalige Hilversum 3, nu NPO 3FM. In de jaren 90 ging hij journalistieke programma’s presenteren. Ook werkte hij jarenlang voor NOS Sport, onder andere voor Radio Tour de France. Woensdag werd hij tijdens uitreiking van de Online Radio Awards nog uitgeroepen tot Online Radio Ambassadeur 2019.

Bron: BNR/BM

Bericht delen