Simone Walraven en Erik de Zwart in de avond bij MAX op NPO Radio 5
dinsdag 27 december 2022

Simone Walraven en Erik de Zwart in de avond bij MAX op NPO Radio 5

Het nieuwe jaar begint met een frisse muzikale start van twee nieuwe radioprogramma’s bij MAX op NPO Radio 5. Simone Walraven presenteert vanaf 2 januari van maandag tot en met donderdag tussen 18.00 en 20.00 uur haar nieuwe programma De Avondstart. Vanaf 6 januari duikt Erik de Zwart elke vrijdag tussen 18.00 en 20.00 uur in het Top 40 Hitdossier.

De Avondstart is een muzikale reis. Simone Walraven grasduint door de archieven van het legendarische Countdown, op zoek naar de muziek en de verhalen van de artiesten van toen. “We gaan ontzettend veel muziek draaien, vooral uit de jaren 60, 70 en 80. Én we laten interviewfragmenten horen uit Countdown. Als de betreffende muzikant nog leeft gaan we ook even bellen natuurlijk”, aldus Simone Walraven.

Op vrijdagavond presenteert Erik de Zwart het Top 40 Hitdossier. Wekelijks herleven de tijden met de beste muziek uit een hitlijst van toen; welke artiesten vielen op, wat speelde er in dat jaar en hoe is het daarna verder gegaan met die ene band? Erik de Zwart: “Het wordt een programma met een heel sterk ‘o, ja!’ gevoel.”

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen