Ruud Poeze verliest kort geding om FM-frequenties
donderdag 25 juli 2019

Ruud Poeze verliest kort geding om FM-frequenties

Ruud Poeze heeft het kort geding waarin hij een aantal FM-frequenties in de regio Den Haag, Amsterdam, Leiden en Utrecht opeiste, verloren. Volgens de rechtbank in Rotterdam mag het Agentschap Telecom de frequenties via een nieuwe veiling verkopen.

Poeze, die met Classic Radio wil gaan uitzenden in de Randstad, eiste dat een eerdere veiling waaraan hij deelnam zou worden afgemaakt. De Utrechter was in 2018 een van de vier partijen die destijds mee bood. De winnaar van de veiling, Fresh FM-eigenaar SB Radio, moest de vergunning uiteindelijk teruggeven wegens gebrek aan geld. Daarom stelde Poeze recht te hebben op de frequenties. Hij was naar eigen zeggen de enige van de vier partijen die deelnamen aan de veiling, die nog interesse had. Hij zou daarom de frequenties gratis moeten krijgen. Het Agentschap Telecom besloot echter een nieuwe veiling uit te schrijven.

Poeze probeerde dit via de rechter te voorkomen. Een nieuwe veiling gaat volgens de Utrechter nog maanden duren en zou betekenen dat er ook weer andere partijen zich kunnen melden. De rechtbank in Rotterdam stelde Poeze woensdag in het ongelijk. Het Agentschap Telecom handelt met de nieuwe veiling niet in strijd met de regels, aldus de rechtbank.

Bron: AD/BM
Foto: Peter Veenendaal

Bericht delen