Rob Stenders brengt Tineke de Nooij (81) terug op de radio
zondag 26 juni 2022

Rob Stenders brengt Tineke de Nooij (81) terug op de radio

Nog geen half jaar nadat ze met pensioen ging, is Tineke de Nooij teruggekomen van haar beslissing om te stoppen met radio maken. Het 81-jarige icoon krijgt binnenkort zendtijd op het digitale themakanaal Vintage Veronica van Radio Veronica.

Dat zegde zenderbaas Rob Stenders zaterdag toe nadat De Nooij kenbaar maakte dat ze spijt had van haar vertrek. De Nooij stelde in een speciale veteranen-uitzending op Veronica dat ze het radio maken miste en dat ze misschien “maar weer eens een keer” iets ging doen. “Ik denk op internet of zo. En als jullie roepen ‘we hebben een paar leuke uren’, nou dan kom ik langs.”

Stenders was ook aanwezig in de studio en bood De Nooij direct een plek aan. “Dit moet wel te regelen zijn, Tineke”, aldus de dj en zendermanager. “We geven je je hobby terug”. De Nooij reageerde blij verrast op de aanbieding van Stenders. “Ik ben helemaal verbijsterd. Wat leuk. Goed zo. Ik wil jullie bedanken. Wauw. Ik kom hier dus terug?”

De Nooij nam eind januari na zestig jaar afscheid van de radio toen ze haar Omroep MAX-programma TinekeShow voor het laatst presenteerde op NPO Radio 5. Ter gelegenheid van haar pensioen werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Met een programma op Vintage Veronica keert De Nooij nu terug naar haar roots. Ze was in 1960 betrokken bij de oprichting van Radio Veronica en werd er de eerste vrouwelijke discjockey van Nederland. Vintage Veronica is sinds eind april 2022 te horen op het nieuwe landelijke DAB+-kanaal (kanaal 9C) en is het eerste themakanaal van Veronica dat ook via de ether te ontvangen is.

Bron: AD/BM

Bericht delen