Article header image

Radio 538 onder vuur na 'grap' met zangeres Maan

Tijdens een live-optreden van de 20-jarige zangeres Maan in het 538-programma Frank en Vrijdag Show kwam een streaker binnen, waarop de zangeres overstuur raakte en van schrik begon te huilen.

Het incident gebeurde al op 17 november, maar bleef toen vrijwel onopgemerkt. Zondag werd het gepubliceerd op sociale media, waar het tot verontwaardigde reacties leidde.

Zanger Tim Knol heeft op Twitter opgeroepen tot een boycot van Radio 538. 

“Ik schrok zo erg”, zegt Maan huilend in het programma. “Er zat opeens een naakte piemel voor m’n gezicht. Ik was al een beetje zenuwachtig en had m’n ogen dicht. Opeens zag ik een naakte man voor mij.”

De programmamakers, dj Frank Dane en zijn side-kicks, barstten tijdens het incident in lachen uit. Pas na een halve minuut lijkt het besef te komen dat Maan hevig is geschrokken van de actie. “Het is misgegaan”, zeggen de programmamakers. “Wij hadden een streaker geregeld, die een rondje zou gaan dansen en dan weer wegloopt. Dit is nooit de bedoeling geweest, sorry.” 

Radio 538 heeft het fragment van de site verwijderd. 538 kondigt aan dat Maan maandagmiddag om 12.00 uur te gast is in het programma van Frank Dane. Daar zullen ze samen een reactie geven, zegt de zender.

Bron: NOS/538/BM

Bericht delen