Qmusic komt in Randstad met non-stopkanaal
zondag 8 maart 2020

Qmusic komt in Randstad met non-stopkanaal

Radiozender Qmusic komt in samenwerking met Radio Limburg 97FM in de Randstad met een regionaal themakanaal. Het kanaal heet Qmusic Non-stop Maximum Hits en gaat maandag van start.

Radio Limburg 97FM verwierf het voormalige frequentiepakket van Fresh FM in februari met een bod van 365.000 euro. Het pakket wordt nu doorverhuurd aan Qmusic. Programmadirecteur Dave Minneboo van Qmusic laat weten: “Met deze extra frequenties bieden we naast onze landelijke zender lokaal een extra non-stopkanaal met maximum hits. We bekrachtigen zo onze claim op hitmuziek en het vormt een mooie aanvulling op ons landelijke en digitale aanbod.”

Het gaat hier om het zogenoemde B05 radiokavel met bereik in onder andere Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Leiden en Haarlem. In totaal gaat het om een bereik van bijna 17 procent van de Nederlandse bevolking.

De afgelopen week werd om warm te draaien elke dag een andere artiest uit het dekkingsgebied in het zonnetje gezet. Na Maximum Hazes, Maximum Maan, Maximum Kensington, Maximum Kris Kross Amsterdam en Maximum Armin, wordt het nu een hitstation voor iedereen, met iedere dag Maximum Hits.

Qmusic Non-stop Maximum Hits is te horen op deze frequenties: Amsterdam: 95.7 FM, Den Haag: 95.6 FM, Rijnland: 95.9 FM, Utrecht: 103.4 FM. Daarnaast is de radiozender te horen via DAB+ op kanaal 8A in de Randstad.

Bron: Qmusic/BM

Bericht delen