NPO Radio 1-programma Nachtzuster onder vuur
Zondag 30 september 2018

NPO Radio 1-programma Nachtzuster onder vuur

Nachtzuster, het programma van Omroep MAX met presentatrice Astrid de Jong, is tot dusver elke vrijdag van tot 02.00 uur tot 06.00 uur te horen op NPO Radio 1.

Maar tussen 02.00 en 04.00 uur komt er vanaf 1 januari op werkdagen een programma waarin ‘mooie, opzienbarende en bijzondere momenten van NPO Radio 1 eerder die dag worden gemixt met nieuw materiaal op het gebied van geschiedenis en wetenschap’, zo meldt de NPO.

Tussen 04.00 en 06.00 uur mogen talenten vlieguren maken met een programma waarin ‘de focus meer op de interactie met de luisteraars ligt’. Het populaire programma Nachtzuster moet daarvoor dus wijken, ondanks het feit dat interactie met luisteraars nu juist de belangrijkste eigenschap van het programma is.

Nachtzuster Astrid de Jong meldt op Facebook: ‘Zojuist hebben we gehoord dat Nachtzuster waarschijnlijk verplaatst wordt naar de vroege zaterdagochtend (van 04.00 uur tot 06.00 uur) en dus ingekort wordt van vier naar twee uur. Mijn hart breekt en ik hoop stilletjes dat deze keuze niet definitief is, maar ik wacht keurig af wat de bazen besluiten…’.

Op Petities24.com is nu een actie gestart om het programma te behouden in de nacht van donderdag op vrijdag. Al ruim 300 mensen hebben de petitie ondertekend. De initiatiefnemer van de petitie meldt: ‘Wij zijn het niet eens met het besluit van de NPO om te bezuinigen op het fantastische programma Nachtzuster. Om ons ongenoegen te bewijzen starten wij deze petitie in de hoop dat de NPO bazen wat anders beslissen.’

Nachtzuster werd populair door de formule waarin bellers allerhande vragen kunnen stellen over ieder denkbaar onderwerp, waarna andere luisteraars antwoord geven.

Bron: BM

Bericht delen