NPO 3FM maakt mobiel radio op Lowlands
dinsdag 6 augustus 2019

NPO 3FM maakt mobiel radio op Lowlands

NPO 3FM heeft de afgelopen maanden geëxperimenteerd met een innovatieve nieuwe manier van radiomaken. Op Lowlands wordt hier voor het eerst compleet mee gewerkt.

NPO 3FM laat tijdens Lowlands de studio lekker in Hilversum staan en trekt het festivalterrein over. Op Best Kept Secret en Pinkpop werd al even getest met deze innovatieve en nieuwe mobiele manier van radio maken, op Lowlands gaat 3FM echt ‘all out’.

De gebruikte techniek is geïnspireerd op 3FM Serious Request: The Lifeline en zorgt ervoor dat de dj’s volledig mobiel radio kunnen maken: ze lopen over het terrein met een wandelzender en een camera die alles in beeld brengt. Alles wordt live in beeld en geluid uitgezonden en tussendoor wordt er geschakeld naar eerder opgenomen sessies en podiumregistraties.

Hierdoor heb je als luisteraar echt het gevoel dat je bij het festival aanwezig bent, in plaats van dat er vanuit een studio op het terrein gepresenteerd wordt. NPO 3FM gaat ook hier naar het publiek toe, staat ertussen en maakt er voor het eerst deel van uit.

Lowlands vindt dit jaar plaats van vrijdag 16 augustus tot en met zondag 18 augustus.

Bron: NPO 3FM/BM

Bericht delen