Dinsdag 16 januari 2018

Traffic Radio gaat landelijk met Spitsradio

Burgemeester Ernst Bakker van Hilversum heeft rechtstreeks vanuit de file op de A1 het startschot gegeven van het eerste  Nederlandse radioprogramma dat zich volledig op de spits richt, Spitsradio. Met de introductie van Spitsradio breidt de internet-verkeerszender, na een succesvolle pilot in het gebied groot Amsterdam, landelijk uit.

Spitsradio is elke filedag in de ochtend- en avondspits te beluisteren op www.trafficradio.nl en brengt een live verslag van de actuele verkeersinformatie, flitsers, OV reisinfo, autonieuws, wegwerkzaamheden, interviews, nieuws voor onderweg en tips van medeweggebruikers. Spitsradio wordt uitgezonden tussen 7.00 en 10.00 uur ’s morgens en 16.00 en 19.00 uur ’s middags en wordt gepresenteerd door Nando Kok en Jorn Agterberg.

Piet Paulusma doet elke filedag in de uitzending van Spitsradio verslag van het actuele weer en de consequenties hiervan op het verkeer in Piet’s Spitsweerbericht. “We schrijven vandaag weer een stukje radiogeschiedenis! Met dit nieuwe live programma brengen we een uniek format om mensen thuis, op het werk of onderweg nog beter te informeren over de actuele situatie op de weg, maar ook met actuele OV informatie. Spitsradio is het enige Nederlandse radioprogramma waar het echt om de spits draait”, aldus Lars Schotanus van Traffic Radio.

Spitsradio wordt mede mogelijk gemaakt door Nederland Bereikbaar, een initiatief van het bedrijfsleven, waaronder ANWB, KPN, NS, Rabobank, 9292, om werkgevers en werknemers te mobiliseren een eigen ‘filesofie’ op te stellen om anders met bereikbaarheid om te gaan.  

Willem de Jager, vertegenwoordiger van Nederland Bereikbaar: “Spitsradio moet ook een belangrijke bijdrage gaan leveren in het bewustwordingsproces van de forens of zakelijke reiziger. Stap niet altijd domweg in de auto, want soms is het gewoon veel slimmer om de trein, bus, metro of een combinatie hiervan te nemen. Ook informeert Spitsradio luisteraars over mogelijkheden om de spits te mijden door bijvoorbeeld vanuit huis te werken of op een mobiele werkplek.”

Traffic Radio, een initiatief van Eileen en Delta Lloyd, is in november 2008 gestart als het eerste Nederlandse (internet)radiostation dat zich volledig richt op de automobilist. Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, een mix van automuziek, verkeersinformatie en autonieuws aangevuld met actuele verkeerstips van medeweggebruikers.

Traffic Radio is te beluisteren via internet (www.trafficradio.nl) of via de mobiele telefoon. Traffic Radio werkt hierbij samen met Tunin.FM, een dienst die digitale radio via de mobiele telefoon mogelijk maakt.

Bron: Traffic Radio/Broadcast Magazine

Bericht delen