Nachtwacht Award 2019 voor Özcan Akyol
dinsdag 29 januari 2019

Nachtwacht Award 2019 voor Özcan Akyol

Dinsdagavond werd in De Wereld Draait Door door Matthijs van Nieuwkerk bekendgemaakt dat Özcan Akyol met zijn NPO Radio 1-nachtprogramma Onze Man in Deventer winnaar is van de Nachtwacht Award 2019. De Nachtwacht Award is een radioprijs voor het beste nachtprogramma van Nederland.

Schrijver en columnist Özcan Akyol presenteert iedere week het 1-op-1-interviewprogramma Onze Man in Deventer van BNNVARA op NPO Radio 1, live vanuit zijn woonkamer in het centrum vanuit zijn geliefde woonplaats. Sinds december 2017 interviewt ‘Eus’ in zijn radioprogramma diverse gasten, waaronder Humberto Tan, Bert Huisjes, Johan Derksen en Marcel van Roosmalen.

Dit is de Top 5 van de Nachtwacht Award op basis van aantal stemmen:
1. Onze Man in Deventer (BNNVARA)
2. Martijn Kolkman (Qmusic)
3. Nachtzuster (Omroep MAX)
4. Nooit Meer Slapen (VPRO)
5. RickvanV Doet 2 (PowNed)

Initiatiefnemer Richard Otto (Spreekbuis.nl): “Eus weet een zeer onconventioneel nachtprogramma te maken door bij hem thuis in Deventer zeer persoonlijke gesprekken aan te gaan. Hij raakt niet alleen de gevoelige snaar bij zijn gasten, maar ook van zijn luisteraars, die massaal op zijn programma hebben gestemd.”

“Nachtradio-programma’s zijn voor veel luisteraars echt een houvast om de nacht door te komen. Die loyaliteit is ook terug te zien in het aantal stemmers. Bijna tienduizend luisteraars gaven hun favoriet door. Ook als je geen nachtbraker, nachtwaker of nachtwerker bent zijn vrijwel alle nachtprogramma’s tegenwoordig als podcast te beluisteren”, aldus Otto.

De Nachtwacht Award is vernoemd naar het legendarische TROS-nachtprogramma Nachtwacht dat tot 1995 op Radio 1 en 2 te beluisteren was. Dit programma werd gepresenteerd door onder anderen Tom Mulder, Peter van Dam, Rob van Someren en Ron Brandsteder.

Bron: DWDD/BM

Bericht delen