Article header image

Marconi Oeuvre Award voor Adam Curry

De Marconi Oeuvre Award is dit jaar voor Adam Curry. Via Skype werd hij vrijdagavond in RTL Boulevard verrast door Jeroen van Inkel met dit nieuws. 

Curry ontvangt de award omdat hij met Curry & Van Inkel een legendarisch programma heeft neergezet dat de inspiratie bleek voor vele navolgers. Zijn nimmer aflatende drang naar vernieuwing en visionaire stappen op online gebied hebben van hem tevens de grote voorganger van social radio gemaakt. 

De jury vult aan: ‘Waar dj’s anno 2017 niet meer zonder social media kunnen naast de oude vertrouwde zendmast, is dit voor Adam Curry als eerste een tweede natuur geweest. Zijn uitvinding van podcasting is anno nu het toverwoord voor de toekomst van radio, waarin on demand audio in rap tempo van levensbelang zal zijn naast het oude lineaire signaal. Op zowel traditionele radiozenders op vrijdagavonden, alsmede op miljarden audiodevices wereldwijd is Adam’s legacy overduidelijk aanwezig.’

Op donderdag 25 januari worden de Marconi Awards uitgereikt tijdens het RadioGala in Theater Gooiland in Hilversum. 

Eerdere winnaars van de Marconi Oeuvre Award waren Tom Mulder (2004), Rob Stenders (2005), Wessel van Diepen (2006), Ferry Maat (2007), Frits Spits (2008), Erik de Zwart (2009), Jeroen van Inkel (2010), Lex Harding (2011), Felix Meurders (2012), Peter van Bruggen (2013), Edwin Evers (2014), Ruud de Wild (2015) en Tineke de Nooij (2016). 

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen