KINK start themazender met Nederlandse muziek
dinsdag 7 april 2020

KINK start themazender met Nederlandse muziek

KINK lanceert op Koningsdag, maandag 27 april, haar themazender genaamd KINKNL. Het is een station met uitsluitend alternatieve muziek van eigen bodem.

Programmadirecteur Michiel Veenstra: “Het zijn spannende en onzekere tijden voor Nederlandse artiesten. In een branche waar het normaal gesproken al moeilijk is om het hoofd boven water te houden, is de situatie door het wegvallen van liveconcerten nu helemaal precair.”

“KINK heeft na een oproep aan alle radiozenders om meer Nederlandse muziek te draaien een complete KINKNL dag in het leven geroepen die op 20 maart plaatsvond. We willen het niet bij die ene dag houden. Naast het veelvuldig draaien van nieuwe Nederlandse muziek komt er nu dus ook een apart station met uitsluitend muziek van Nederlandse bodem.”

“Op Koningsdag draait KINK, net als bijna alle Nederlandse radiostations, uitsluitend alternatief Nederlands product. Dat zetten we daarna door met een spiksplinternieuwe themazender waar 24/7 louter Nederlandse alternatieve popmuziek te horen is. De serieuze Nederlandse pop- en rockmuziek verdient een eigen radiostation en KINK geeft ze die”, aldus Veenstra.

De themazender KINKNL is vanaf maandag 27 april 19.00 uur te beluisteren via KINK.nl, de KINK app en smart speakers als de Google Home en internetradio’s zoals Sonos.

Bron: KINK/BM

Bericht delen