God is a DJ van Faithless meest iconische dancetrack allertijden
maandag 2 oktober 2023

God is a DJ van Faithless meest iconische dancetrack allertijden

Negen maanden na het overlijden van Maxi Jazz staat zijn danceact Faithless op nummer 1 in de SLAM! Dance 1000. Het nummer God is a DJ voert de lijst met de duizend beste dancetracks aan, die vandaag van start gaat bij SLAM!

In aanloop naar het Amsterdam Dance Event dat 18 oktober start, brengt SLAM! het ultieme voorprogramma op de radio met de beste dancetracks op een rij. De jaarlijkse lijst is opnieuw samengesteld met de hulp van de stemlijstjes van luisteraars.

Eerbetoon
Martijn Zuurveen, Radio Director SLAM! over de nummer 1 in de SLAM! Dance 1000: “Oktober is jaarlijks de dance-maand bij SLAM!. We zullen opnieuw prominent bij ADE aanwezig zijn. Tot die tijd zenden we de 1000 grootste dance-klappers ter wereld uit. Luisteraars, kijkers en volgers hebben massaal gestemd. Dat God is a DJ van Faithless de meest aangevraagde is, is een absoluut eerbetoon aan Maxi Jazz. De frontman van deze dancegroep overleed een klein jaar geleden. Een mooi eerbetoon dat hij de lijst aanvoert.”

Nederlandse hofleveranciers
Nederlandse dance DJ’s doen het al jarenlang wereldwijd goed en dat is ook terug te zien in de lijst. Artiesten van eigen bodem zijn goed vertegenwoordigd. Zo staat Armin van Buuren maar liefst 28 keer in de lijst, Martin Garrix 26 keer en Tiësto komt 24 keer voorbij. Absolute topper in de SLAM! Dance 1000 is de Fransman David Guetta. Hij overtreft onze landgenoten en staat met 36 tracks in de lijst. De SLAM! Dance 1000 is tussen 2 en 12 oktober te horen van maandag tot en met donderdag, iedere dag van 07.00 tot 19.00 uur.

Amsterdam Dance Event
De studio van SLAM! verhuist van woensdag 18 tot en met zaterdag 21 oktober naar het epicentrum van de dancemuziek: Amsterdam. Vanuit het Room Mate Aitana hotel wordt vier dagen lang live radio gemaakt en draaien grote nationale en internationale DJ’s live een set. De volledige radio line-up wordt bekendgemaakt tijdens de finaledag van de SLAM! Dance 1000 op donderdag 12 oktober.

Bron: SLAM!/BM

Bericht delen