Gesteggel rondom verkiezing RadioRing
Dinsdag 16 januari 2018

Gesteggel rondom verkiezing RadioRing

In radioland is lang niet iedereen het met elkaar eens over de RadioRing-verkiezingen. Tegenover het AD laat een AVROTROS-woordvoerder weten zich heel bewust van de regels te zijn.

Verschillende vakbroeders vinden dat de stemperiode niet volgens de regels is verlopen. De verantwoordelijke notaris ziet echter geen reden de stemming ongeldig te maken.

Op Twitter maakte de organisatie bekend dat het NOS Radio 1 Journaal en presentator Jurgen van den Berg later nog aan de genomineerden werden toegevoegd. Ze hadden het duo over het hoofd gezien. Een week later verschenen ook de ‘vergeten’ stations Sublime FM en Classic FM op het formulier. Jurgen van den Berg vindt dat de organisatie steken heeft laten vallen. “We hebben nu wel een achterstand, maar het zou zo leuk zijn eens met een Radio 1-programma bij de laatste drie te horen.’’

Een woordvoerder van AVROTROS zegt dat de organisatie zich heel bewust van de regels is. “Die hebben we zelf opgesteld. Maar juist omdat we zo zuiver en transparant mogelijk willen zijn, is na overleg met de notaris besloten sommige namen en titels alsnog toe te voegen. Het was in onze ogen oneerlijker geweest ze er níet aan toe te voegen. We steken verder de hand volledig in eigen boezem dat ze er niet tussenstonden.”

Donderdag 25 januari vindt de uitreiking van de Gouden RadioRing plaats.

Bron: AD

Bericht delen