Gemiddeld weeksalaris internationale top dj € 571.000
woensdag 17 oktober 2018

Gemiddeld weeksalaris internationale top dj € 571.000

Uit het jaarlijkse dance-onderzoek van 538 Nieuws in samenwerking met het ING Economisch Bureau blijkt dat de top 10 best betaalde internationale dj’s samen ruim € 200 miljoen per jaar verdienen.

Het gemiddelde weeksalaris van een internationale top dj bedraagt € 571.000. Het is één van de redenen waarom één op de vijf danceliefhebbers droomt van een carrière als bekende dj. Andere redenen die daarvoor genoemd worden zijn houden van muziek, overal op de wereld komen en eigen muziek kunnen maken en uitbrengen. Al zes jaar bestaat de top 10 van populairste dj’s voor de helft of meer uit Nederlanders.

De populariteit van de Nederlandse dj’s zorgt er mede voor dat de verwachte exportwaarde van dance in 2020 richting de € 150 miljoen uitkomt. Optredens zijn goed voor het leeuwendeel van de dance-export: zo’n 80 procent. Rechten en opnames verdelen de overige 20 procent.

Dance is vooral populair onder jongeren. 72 procent van de jongeren onder de 30 jaar noemt zichzelf een liefhebber van deze muziekstroom en zij zijn trots op de wereldbekende Nederlandse dj’s.

De provincie Noord-Brabant levert de meeste succesvolle Nederlandse dj’s. Niet alleen Bredanaren Tiësto en Hardwell, maar ook R3HAB, Dannic, Showtek, Brennan Heart, Fedde Le Grand, Sander van Doorn en Firebeatz komen uit dezelfde provincie. Zuid-Holland en Noord-Holland komen op plek twee en drie.

Bron: Radio 538/BM

Bericht delen