Frits Spits te gast in Kunststof Radio
zondag 5 november 2023

Frits Spits te gast in Kunststof Radio

Radiomaker Frits Spits viert zijn 50-jarige carrière met zijn nieuwe boek Op de golven dansen wij. In het boek deelt Spits zijn persoonlijke verhalen uit de radiowereld én beschrijft hij de Nederlandse muziekgeschiedenis.

Sinds 2014 is hij presentator van het populaire NPO Radio 1 programma De Taalstaat. Op maandag 6 november is Frits Spits te gast in Kunststof Radio. Andrew Makkinga interviewt hem een uur lang. Dat is te horen van 19.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 1.

In 1978 begon Spits met zijn radioprogramma De Avondspits, een programma waarmee hij landelijke bekendheid verwierf. In maart 1988 stopte hij met De Avondspits om zich te storten op zijn nieuwe tv-programma Nieuwsspits. Toen de NOS dit programma na twee jaar van de buis haalde wegens matig succes, werd hij werkloos. Spits solliciteerde bij het toenmalige TV10 van Joop van den Ende en werd aangenomen als redactiemedewerker voor verschillende programma’s.

In april 1990 kon hij weer terugkomen bij de NOS op Radio 3, waar hij nog vijf jaar De Avondspits presenteerde (de laatste maanden onder de vlag van de NPS). In dezelfde periode was hij tevens presentator van het taalprogramma NOS Taal op Radio 5. Vanaf 1995 presenteerde Spits dagelijks het programma Tijd voor Twee van de KRO op Radio 2. Sinds 2014 maakt hij geen muziekprogramma’s meer en presenteert hij De Taalstaat op NPO Radio 1. Hij is inmiddels 75 jaar.

Bron: NTR/BM

Bericht delen