Dinsdag 16 januari 2018

Cross Media Café stelt luisteraar centraal

Dinsdag 4 september organiseert iMMovator Cross Media Network een vakbijeenkomst over nieuwe ontwikkelingen in de radio/audiomarkt. Tijdens het Cross Media Café dat gehouden wordt in Studio 3 op het Media Park in Hilversum wordt er aandacht besteed aan nieuwe programmaconcepten, nieuwe techniek en nieuwe vormen van interactie. Met bijdragen van onder meer Giel Beelen (3FM), Jan Westerhof (NPO) en James Cridland (Media UK).

Social media hebben ervoor gezorgd dat de NPO steeds meer en sneller radio maakt, samen met de luisteraar. De nieuwe 3FM studio is daar inmiddels volledig op ingericht. Tijdens het Cross Media Café vertelt Jan Westerhof, Directeur Radio NPO, wat de visie van de publieke omroep is op het gebied van radio maken. De visie vraagt om een nieuwe manier van radio maken. Jurre Bosman, Programma directeur Radio 6 Soul & Jazz, en Giel Beelen, Radio-dj en presentator 3FM, gaan in op de praktijk en de ervaringen van dj’s.

Naast de visie en praktijk van de NPO zullen ook nieuwe spelers in de radiomarkt aan bod komen. Zo zullen Nederlandse (online) radio platforms DeepFM, Myradio, Kermis FM en de samenwerking tussen NU.nl en Spotify aan bod komen. Ook zal een aantal jonge ondernemers hun nieuwe projecten rondom radio presenteren.

Tevens werpt iMMovator tijdens het Cross Media Café een blik in het internationale radiospeelveld. Zo haalt iMMovator James Cridland, radiofuturoloog en Managing Director van UK Media naar Nederland om de grote ontwikkelingen in het huidige radiolandschap te bespreken. Hij neemt vervolgens een heel succesvol Engels initiatief onder de loep, de Radioplayer: een industrie-brede radioplayer die in Engeland nu voor alle radiostations is uitgerold. Jonathan Marks, trendwatcher en media-adviseur heeft voor het Cross Media Café een selectie gemaakt van interessante internationale voorbeelden waarbij radio, sociale media en het publiek een nieuwe relatie aangaan.

Het Cross Media Café is, na voorinschrijving, gratis te bezoeken op dinsdag 4 september vanaf 14.30 uur in Studio 3 op het Media Park.

Bron: iMMovator

Bericht delen