dinsdag 16 januari 2018

Belastingdienst stopt reclame met Barbie

De Belastingdienst stopt met een het uitzenden van de radiospot met tv-persoonlijkheid Barbie. Reden voor het staken van de commercial is onder meer de discussie die hierover is ontstaan in de media.

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Financiën gemeld. Barbie, die eigenlijk Samantha de Jong heet, is bekend van diverse realityseries bij RTL 5, waaronder Oh oh Cherso en Huisje, Boompje, Barbie. De Belastingdienst liet De Jong optreden in een reclamespot over toeslagen.

De reclamespot is er is er één uit een serie van drie. De andere zijn gemaakt met Marijke Helwegen en Piet Paulusma. Het was volgens de woordvoerder een spotje met een knipoog om de burgers te informeren over het feit dat zij veranderingen in hun leven moeten doorgeven aan de Belastingdienst.

De Jong, die eerder dit jaar een werkstraf kreeg voor betrokkenheid bij een vechtpartij, kwam onlangs nog een negatief in het nieuws. Er werd een inval gedaan bij haar bar in Scheveningen en haar echtgenoot, Michael van der Plas, werd verdacht van drugshandel.

Bron: Elsevier/Broadcast Magazine

Bericht delen