Dinsdag 16 januari 2018

10.000 keer NOS Langs de Lijn

Zondag 25 maart om iets na twaalf uur klinkt voor de tienduizendste keer de befaamde begintune van NOS Langs de Lijn, Quincy Jones’ Chump Challenge. Het programma viert deze bijzondere mijlpaal met een extra lange uitzending tussen 12.00 en 19.00 uur vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

In de speciale jubileumeditie blijft het programma vooral zichzelf, dus met veel live-flitsen van de sport van die middag, maar is ook plaats voor historie en nostalgie. De presentatie van Nederlands populairste radio-sportprogramma is in handen van Tom van ’t Hek en Toine van Peperstraten, sinds 2009 het vaste presentatieduo van de zondagmiddag uitzending. De eerste Langs de Lijn was op zondag 1 januari 1967.

Onder anderen oud-presentator Koos Postema en legendarische ‘stemmen’ als Heinze Bakker, Leo Driessen, Hans Eysvogel, Bep van Houdt, Jos van Kuijeren en Bert Nederlof zijn voor deze speciale gelegenheid te gast. Deze oude rotten nemen de luisteraars mee terug in de geschiedenis van het programma. Verder zijn fragmenten te horen van legendarische presentatoren als Jacques Chapel, Theo Koomen, Willem Ruis en Frits ‘Nulll-Nulll’ van Turenhout. De tune wordt voor de gelegenheid a capella ten gehore gebracht door de groep Voicemail.

Bron: NOS

Bericht delen