Woensdag 17 januari 2018

Warner Bros. weg uit de binnenstad van Amsterdam

Vier jaar na de opening verlaat tv-productiebedrijf Warner Bros. – voorheen Eyeworks – zijn voor een kapitaal verbouwde monument in de Amsterdamse binnenstad. Het bedrijf verhuist met andere onderdelen van het Amerikaanse bedrijf naar nieuwbouw op de Omval.

“Voor tv-producenten speelt de vierkantemeterprijs ook een rol en die is daar toch een stuk lager”, zegt topman Sander Emmering van Warner Bros. International Television Production. “Raamplein is ook een monument, waardoor we het minder goed naar onze hand konden zetten.”

Op Amstel III krijgt het bedrijf ook studio’s en filmzalen. De producent krijgt er nieuwbouw aan het water in een gebied waar onder meer ook mediabedrijven CCCP, Big Fish, Qmusic filmdistributeur Splendid en uitgevers MT en Emerce zijn gevestigd.

Ook andere onderdelen van Warner Bros. (filmproducent Kaap Holland en tv-productiebedrijf Blazhoffski – dat nu nog op IJburg zit) verhuizen mee. “We blijven onafhankelijke bedrijven, maar we gaan wel een aantal diensten delen”, zegt  Emmering.

Bron: Parool/BM

Bericht delen