dinsdag 16 januari 2018

Veel nieuwe programma's bij NTR

De NTR brengt binnenkort een nieuw programma met André Kuipers over de ruimte, een nieuwe show van Jörgen Raymann op vrijdagavond, een geschiedenisserie over de jaren zestig en een opvallende mix van voetbal en dans in ADO Danst.

In de aanloop naar Werelddovendag op 26 september komt de NTR met een primeur: jeugdprogramma’s met een gebarentolk. Jonge dove kinderen kunnen nog geen ondertitels lezen, wat bij televisiekijken een extra handicap is. Tot nu toe werd deze groep niet door de publieke omroep bediend. De NTR heeft nu 25 afleveringen van haar belangrijkste titels voor jonge kinderen laten voorzien van een gebarentolk. Dit zijn Het Zandkasteel, HoelaHoep, Huisje Boompje Beestje, Koekeloere en Sesamstraat.

Jörgen Raymann is vanaf 30 oktober terug met een nieuwe show op vrijdagavond. Het programma biedt een hilarische kijk op Nederland. Raymann doet dat niet alleen. Een jonge groep talentvolle cabaretiers, met Soundos El Ahmadi, Pieter Derks, Nabil Aoulad Ayad en Rayen Panday, staat hem bij.

Elisabeth van Nimwegen is de nieuwe presentator van De Kennis van Nu. Naast Diederik Jekel is zij vanaf 2 september een vast gezicht van het wetenschapsprogramma van de NTR op NPO2.

In januari start de nieuwe serie Verborgen verleden, waarin bekende Nederlanders verrassende ontdekkingen doen in hun familiegeschiedenis. Met onder meer Tom Egbers, Loes Luca en Mark Tuitert.

In de tweede reeks van Hier zijn de Van Rossems (voorjaar 2016) verkennen Maarten, Vincent en Sis van Rossem de steden Arnhem, Enkhuizen, Haarlem, Den Haag, Brussel en Keulen.

Bron: NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen