Dinsdag 16 januari 2018

Twan Huys wint de Sonja Barend Award

Twan Huys heeft de Sonja Barend Award gewonnen. De door de VARAgids georganiseerde vakprijs voor het beste tv-interview van het afgelopen seizoen gaat naar de Nieuwsuur-presentator voor zijn interview met de ex-luitenant-kolonel van Dutchbat, Thom Karremans.

‘Journalistiek vakwerk’, ‘Onthullend en diepgaand’, ‘Een gesprek van historische waarde’: enkele kwalificaties van de vakjury van de Sonja Barend Award 2011. In het gesprek blikt Karremans terug op zijn tijd in Srebrenica. “Ik had het beter kunnen doen – áls. Als. In die zin voel ik mij wel verantwoordelijk en ik ben teleurgesteld in een aantal mensen”’ aldus de oud-Dutchbat-commandant in het gesprek.

Een jury van vakgenoten en mediajournalisten koos uit vier genomineerde interviews van het afgelopen tv-seizoen. Naast Twan Huys waren dit Matthijs van Nieuwkerk (met Isa Hoes, De Wereld Draait Door), Sven Kockelmann (met Marine Le Pen, Oog in oog) en Paul Witteman en Jeroen Pauw (met Albert Drent, Pauw & Witteman).

Huys ontving de prijs uit handen van naamgever Sonja Barend, in een speciaal televisieprogramma gewijd aan de kunst van een goed tv-interview. Barend sprak in De Rode Hoed in Amsterdam met de genomineerden, maar ook met andere tv-interviewers als Joris Linssen, Daphne Bunskoek, Pieter-Jan Hagens en Coen Verbraak. Sonja op zaterdag, is zaterdag te zien op Nederland 1.

Bron: VARA/Broadcast Magazine

Bericht delen