Woensdag 17 januari 2018

TV executive Anna Bråkenhielm naar 3Rivers

De Zweedse Anna Bråkenhielm gaat het internationale team van operations-based media consultants van 3Rivers versterken als senior consultant. Met deze stap keert Bråkenhielm na een afwezigheid van een aantal jaren terug in de internationale mediawereld.

Anna Bråkenhielm is een van de meest succesvolle TV executives in Scandinavië en werd bekend vanwege het feit dat zij als eerste ter wereld het programma Survivor (in Nederland bekend als Expeditie Robinson) op televisie bracht. Ze deed dit voor producent Strix Television, dat ze ruim 10 jaar leidde als CEO en liet groeien tot de meest succesvolle producent van Scandinavië. De formats van Strix Television zijn in ruim 70 landen te zien.
In 2006 richtte Bråkenhielm, in opdracht van John de Mol, Talpa Scandinavia op. Een jaar later verkreeg ze 100% van de aandelen en veranderde ze de naam in Silverback. Als snel werden de in-huis ontwikkelde formats verkocht aan ruim 13 landen waarna ITV het productiebedrijf in 2008 overnam en Bråkenhielm nog twee jaar aanbleef als CEO. In augustus 2011 richtte ze opnieuw een format- en productiebedrijf op: Scandinavian Studios. Ditmaal in samenwerking met Bonnier, onder meer eigenaar van de TV4 Group en C-More in Scandinavië en met een omzet van ruim 5 miljard dollar een van de grootste mediabedrijven ter wereld. In 2014 verkocht ze haar aandelen aan meerderheidsaandeelhouder Bonnier.
3Rivers, in 2007 opgericht door Oege Boonstra en Meindert Landsmeer, is al vele jaren actief voor projecten in zowel Nederland als daarbuiten. Met grote regelmaat werkt men voor internationale broadcasters en content eigenaren in Engeland, België, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen en Scandinavië.

Bron: Broadcast Magazine

 

Bericht delen