dinsdag 16 januari 2018

Transmediaal jeugdconcept op NPO Zapp

Vanaf 1 september zendt KRO-NCRV dagelijks tien weken lang de nieuwe jeugddramaserie Het verborgen eiland uit. In deze serie komt een samengesteld gezin vast te zitten op een onbekend eiland dat een groot geheim blijkt te kennen. Wat de zes kinderen en hun twee ouders ook proberen, ze komen niet meer van het eiland af.

Ze moeten overleven in de natuur. Maar dan blijkt het verlaten eiland niet zo onbewoond te zijn als ze denken…

De Zapp-presentatoren kunnen dit natuurlijk niet laten gebeuren. Zij starten in het zaterdagochtendprogramma Zapplive een Zappmissie om op zoek te gaan naar de kinderen en het verborgen eiland. De leider van de onderzoeksmissie, Pepijn Gunneweg (BZT Show), stuurt de negen andere Zappers in drie teams op pad. De deelnemende presentatoren zijn behalve Pepijn: Jetske van den Elsen (BZT Show), Stijn Fransen (SpangaS), Hassan Slaby (SpangaS), Diederik Jekel (Zapplive/Willem Wever), Tim Douwsma (Junior Dance), Monique Smit (Kids top 20), Dolores Leeuwin (Klokhuis), Maurice Lede (Klokhuis) en Tamara Seur (Jeugdjournaal).

Parallel aan de dramaserie Het verborgen eiland beleven de Zapp-presentatoren elke zaterdag in Zapplive een eigen spannend avontuur in hun zoektocht naar de kinderen en de geheimen van het eiland. Maar … één van de Zapp-presentatoren blijkt de missie van binnenuit tegen te werken. Kinderen kunnen online helpen de verrader te ontmaskeren en ervoor zorgen dat de Zappmissie slaagt.

In de Zappmissie worden de verhaallijnen uit de dagelijkse dramaserie Het verborgen eiland verbonden met de interactieve uitzendingen van Zapplive en een online platform waar alles samenkomt. Op www.hetverborgeneiland.nl kunnen kinderen namelijk meewerken aan het onderzoek van de Zappmissie. Ook kunnen ze de avonturen van de Zapp-presentatoren op de voet volgen in de extra verhaallijnen die online worden vrijgespeeld. Tevens kunnen ze daar het spel Wie is de verrader? spelen.

Na Zaak Zappendael en het met een Zilveren Spin-award 2014 bekroonde Zappmysterie gaat KRO-NCRV dit jaar een stap verder door niet één maar twee tv-programma’s samen te laten komen in een transmediaal concept. Zowel de dagelijkse dramaserie Het verborgen eiland als de avonturen van de Zapp-presentatoren in de Zappmissie zijn los van elkaar te volgen. De verhalen zullen elkaar echter op vele momenten kruisen en elkaar versterken. Beide werelden komen online samen op hetverborgeneiland.nl waar de verhaallijnen verder worden uitgebouwd en kinderen een actieve rol geven.

De dagelijkse dramaserie Het verborgen eiland is geproduceerd door BING Film & TV BV. De Zappmissie is een productie van KRO-NCRV.

Bron: KRO-NCRV

Bericht delen