Woensdag 17 januari 2018

Topkapi TV maakt serie over Anthony Fokker

Er komt een televisieserie over luchtvaartpioniers Anthony Fokker en Albert Plesman. Joram Lürsen, bekend van hits als Alles is Liefde en Alles is Familie, gaat de ambitieuze nieuwe serie Vliegende Hollanders regisseren.

Producenten AVROTROS en Topkapi TV kondigden het project drie jaar geleden al aan. Nu is duidelijk dat de opnames rond eind 2018 van start gaan. Schrijverscollectief Winchester McFly (bekend van Smeris en Van God los) is verantwoordelijk voor het scenario.

Vliegende Hollanders gaat bestaan uit acht afleveringen van 50 minuten. Het project is zo goed als gefinancierd: de serie kreeg recent een flinke financiële injectie via de ‘cash rebate’-regeling van het Filmfonds. Het is nog niet bekend wie de hoofdrollen gaan vertolken.

Vliegtuigbouwer Anthony Fokker (1890-1939) en Albert Plesman (1889-1953), de eerste directeur van de KLM, worden beschouwd als de grondleggers van de Nederlandse luchtvaart. Zij speelden het klaar tijdens het interbellum, terwijl de wereld op een nieuwe oorlog afstevende, de burgerluchtvaart in Nederland op te zetten.

Producent Frans van Gestel van Topkapi was onder meer verantwoordelijk voor hits als Alles is Liefde en Zwartboek. In februari komt zijn nieuwste film uit, de romantische komedie Gek van Oranje. De film volgt een groot aantal personages die worstelen met relaties en vriendschappen tijdens een WK.

Bron: RTL Z/BM

Bericht delen