Tina Nijkamp blijft NMO-kijkcijfers publiceren
dinsdag 12 september 2023

Tina Nijkamp blijft NMO-kijkcijfers publiceren

Tina Nijkamp heeft maandag gesproken met het Nationaal Media Onderzoek (NMO). De mediakenner was uitgenodigd voor een gesprek omdat zij zonder toestemming de kijkcijfers op Instagram deelt. “Ik blijf ze gewoon publiceren”, meldt Nijkamp, die hiervoor niet bestraft wordt.

Sinds twee weken worden de zogenoemde lineaire kijkcijfers van de vorige dag niet meer online gepubliceerd. Die worden nu pas na zes dagen gepubliceerd. De nieuwe methode moet een completer beeld van het kijkgedrag geven. Op die manier telt het NMO namelijk ook uitgesteld kijken mee in de cijfers.

Nijkamp heeft kritiek op de latere publicatie en besloot daarom de cijfers openbaar te maken. Het is niet bekend hoe ze aan de informatie komt.

‘Er was sprake van begrip’
Het NMO liet eerder weten dat er mogelijk sancties volgen voor het delen van de kijkcijfers. Maar de instantie wilde ook met de mediakenner in gesprek gaan. “Het was een goed gesprek”, laat Nijkamp weten via Instagram. Er komt geen sanctie en er was zelfs sprake van begrip. Ik hoop dat ik het eerste zaadje heb geplant om elke dag in ieder geval de kijkcijfer top vijftien bekend te maken.”

De mediakenner laat weten dat ze door het gesprek niet van gedachten is veranderd. “Ik blijf de highlights van de kijkcijfers van de dag ervoor publiceren, totdat de kijkcijfers gewoon weer openbaar worden gemaakt.”

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen