Tim Hofman biedt excuses aan voor vrouwonvriendelijke teksten
zondag 23 januari 2022

Tim Hofman biedt excuses aan voor vrouwonvriendelijke teksten

Tim Hofman heeft zijn excuses aangeboden voor dingen die hij in het verleden zelf heeft gezegd. De presentator deed dat naar aanleiding van een video die zaterdag op sociale media verscheen waarin hij zich zelf schuldig maakte aan vrouwonvriendelijke opmerkingen.

Afgelopen donderdag bracht hij de misstanden bij The Voice of Holland aan het licht in de YouTube-serie BOOS van BNNVARA.

In de video is Hofman te zien terwijl hij voor de camera een opmerking maakt over de “grotere tieten dan de rest van Nederland” van playmate Zimra Geurts. Tijdens het daaropvolgende interview tipt hij het model om “een tiet te laten zien”. In beelden die daaraan vastgeplakt zijn spreekt Hofman met vlogger Anna Nooshin en vertelt hij dat er bij BNNVARA regelmatig intieme contacten zijn tussen collega’s.

Hofman schaamt zich nu voor de beelden, vertelt hij aan het AD. “Het was fout, ik schaam me daarvoor”, zegt hij. Ook legt hij uit dat de beelden zo’n tien jaar oud zijn en deels gemaakt zijn in de tijd dat hij voor het BNNVARA-programma Spuiten en Slikken werkte.

“Het was in 2012: backstage bij Spuiten en Slikken. Ik heb veel geleerd sindsdien, zoals over meer van zulke onderwerpen: homofobie, racisme, en validisme. Het was fout en excuses zijn gepast”, aldus Hofman.

Bron: AD/BM

Bericht delen