dinsdag 16 januari 2018

TF1 beëindigt contract met Endemol

TF1, de grootste Franse commerciële zender, beëindigt het lopende contract met producent Endemol. Dat schrijft de Franse krant Le Nouvel Observateur donderdag. Endemol was sinds 2000 een belangrijke leverancier van de zender. TF1 geeft als motivatie dat de formats van Endemol ‘aan slijtage onderhevig zijn’ en noemt als voorbeeld daarvan het programma Secret Story, dat in Frankrijk de laatste tijd geen succes meer te noemen was. In Nederland was het programma bij Net 5 te zien en dat leidde tot dramatische kijkcijfers.

TF1 gaat nu in zee met producent Shine France, een dochteronderneming van het Amerikaanse FOX. Shine France zal onder meer The Voice gaan maken, het format van de Nederlandse producent Talpa. Ook staan Master Chef en Baby Boom op het programma.

Eerder dit jaar wist Endemol uit financiële problemen te komen nadat de belangrijkste schuldeisers hun rechten hadden omgezet in aandelen. De producent moest zijn schuldenberg van 2,8 miljard euro herstructureren. Cyrte Investments, het bedrijf waarin John de Mol aandelen bezit, kreeg daarmee aanzienlijke zeggenschap. De drie hoofdonderdelen van de Endemol-strategie zijn sindsdien: het vinden van strategische partners in zoveel mogelijk van de 31 landen waar Endemol actief is, het aanboren van meer creativiteit door het aangaan van samenwerkingsverbanden met creatieve bedrijven en het invullen van ‘de witte vlekken’.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen