Dinsdag 16 januari 2018

Technicolor opent Studio Beursplein 5

Met een harde klap op de gong opende financieel directeur Hans de Meijer van Technicolor Nederland vanmorgen niet alleen de handel op Beursplein 5, maar gaf hij ook het startsein voor de Beursplein 5-studio van Technicolor Nederland, een nieuwe televisiefaciliteit in het beursgebouw.

Op de handelsvloer van de beurshal is een studioruimte ingericht met een permanente glasvezelverbinding naar de Master Control Room op het Media Park in Hilversum. In deze studioruimte zijn (kruis)gesprekken mogelijk, met of zonder zicht op de beursvloer.

Er zijn ook andere achtergronden, waardoor de studio tevens geschikt als locatie voor het opnemen van niet-financiële items. In de studioruimte bevindt zich een Final Cut Pro montageset met directe play-out mogelijkheid naar de MCR in Hilversum, met als voordeel dat items geheel bewerkt naar Hilversum kunnen worden gestuurd.

Daarnaast is er een live-stand-up positie met ruim uitzicht op de beursvloer voor actueel nieuws vanaf de beurs. De camera is op afstand, vanaf het Media Park, te bedienen waardoor een cameraploeg overbodig is.

Buiten het gebouw is in een beveiligde kast een zogenaamd feedpoint ingericht waar voor SNG- en camerateams middels glasvezel een directe verbinding naar de MCR (en dus de rest van de wereld) mogelijk is, zonder het beursgebouw te hoeven betreden. De verbinding is zowel voor SD-, HD- als datasignalen geschikt.

Studio Beursplein 5 is tevens een zogenaamd downlink-punt voor live-verbindingen vanuit het centrum van Amsterdam. Via een point-to-point verbinding is hiermee een SD- of HD-live uitzending mogelijk tegen beduidend lagere kosten dan een satellietverbinding.

Dagelijks wordt de beursopening middels de bekende gongslag geregistreerd met de vanuit Hilversum remote bediende camera. Deze beelden zijn via de website van NYSE Euronext (www.euronext.com) zowel live als on-demand te bekijken.

Meer informatie is te vinden op www.studiobeursplein5.nl.

Bron: Technicolor/Broadcast Magazine

Bericht delen