Talpa verkoopt format Avastars nu al aan Midden-Oosten
woensdag 13 oktober 2021

Talpa verkoopt format Avastars nu al aan Midden-Oosten

De virtuele talentenjacht Avastars, die vanaf april 2022 te zien is bij SBS6, lijkt een internationaal succes te worden. Het format is nu al verkocht aan MBC Group, actief in het Midden-Oosten.

Avastars toont een strijd tussen virtuele figuren die door twéé mensen bestuurd worden. Het programma maakt gebruik van geavanceerde technologie. Eén teamlid bestuurt het lichaam van de avatar, terwijl de andere deelnemer het gezicht en de stem verzorgt. De teams mogen hun virtuele figuur zelf ontwerpen. Uniek is dat de bewegingen van de spelers gevolgd worden en direct te zien zijn op televisie. Voorheen was het niet mogelijk om dit live te doen.

NEP in Hilversum verzorgt de technische realisatie. Het bedrijf heeft anderhalf jaar lang met allerlei computernerds dag en nacht gewerkt om dit technisch mogelijk te maken. De versie in het Midden-Oosten wordt geproduceerd door Talpa’s nieuwe partner Blue Engine Studios. Avastars zal te zien zijn op kanalen van MBC en op het OTT-platform Shahid.

Sebastian van Barneveld, directeur internationale verkoop bij Talpa Entertainment Producties: “Ik ben verheugd dat het Midden-Oosten de eerste regio is die deze innovatieve en baanbrekende formule nu al omarmt.”

Bron: BM/Talpa Network

Bericht delen