Talpa neemt ANP over
Woensdag 28 maart 2018

Talpa neemt ANP over

Talpa Network neemt persbureau ANP over. De  aandelen zijn nu in handen van Vereniging Veronica. De ondernemingsraad en redactieraad van ANP zouden volledig achter de overname staan, meldt Talpa. Vereniging Veronica was sinds 2010 eigenaar van het persbureau.

Talpa zegt in ANP een grote betekenis voor alle Nederlandse mediabedrijven te zien. “Zoals bekend wil Talpa Network uitgroeien tot een groot en modern crossmediabedrijf op de Nederlandse markt. Met de acquisitie van het ANP voegen we daar onafhankelijk en betrouwbaar nieuws aan toe. Daar ben ik erg blij mee”, aldus John de Mol. “Uitgerekend in deze tijden waarin fake nieuws aan de orde van de dag is, moeten we onafhankelijke berichtgeving koesteren”, aldus De Mol.

De onafhankelijkheid van het persbureau is volgens voorzitter Yoeri Albrecht van Vereniging Veronica goed gewaarborgd door het redactiestatuut en de redactieraad. Ook de directie van het ANP, CEO Martijn Bennis en mediadirecteur Marcel van Lingen onderschrijven dit. Albrecht: “Het ANP heeft meerdere eigenaren gehad in zijn 84-jarige bestaan. Met al die wisselingen is de essentie van het ANP niet veranderd. Dat zal ook nu niet gebeuren.”

“Het redactiestatuut staat niet ter discussie. Onze nieuwsvoorziening blijft snel, feitelijk en onafhankelijk. Met Talpa Network als aandeelhouder kunnen we onze investeringsagenda goed uitvoeren en een nog rijker aanbod op het gebied van nieuwsproductie en -distributie gaan aanbieden”, laat het ANP weten.

Het Algemeen Nederlands Persbureau is in 1934 opgericht. Het bedrijf levert onder meer nieuwsberichten, foto’s en video’s aan Nederlandse media. Talpa is onder meer eigenaar van de zenders SBS6, NET5, Radio 538 en Sky Radio. In de overnamestrijd rondom het moederbedrijf van De Telegraaf viste Talpa vorig jaar nog achter het net.

Bron: Talpa/BM

Bericht delen