Article header image

Talpa maakt Wat een poppenkast! voor SBS6

Meer dan 20 bekende Nederlanders spelen de hoofdrol in het nieuwe satirische en humoristische poppenprogramma Wat een poppenkast! Artiesten, politici en sporters delen hierin lief en leed en nemen elkaar op hak. Geen onderwerp wordt geschuwd en de liefde en afgunst voor elkaar worden breed uitgemeten.

De stemmen van de BN’ers worden geïmiteerd door onder meer Jeroen van der Boom, Edwin Evers, Annick Boer en Kasper van Kooten. Wat een poppenkast! is vanaf 8 april elke vrijdag te zien om 22.00 uur bij SBS6. Producent is Talpa.

Karakteristieke poppenversies van bijvoorbeeld Eva Jinek, Matthijs van Nieuwkerk, Mark Rutte, Geert Wilders, Gerard Joling, Rene Froger, Sanne Hans, Piet Paulusma en de broertjes de Boer maken wekelijks hun opwachting in de talkshow-studio die centraal staat in Wat een poppenkast! Maar ook het Koninklijk paar Willem-Alexander en Maxima, Joop van den Ende en Herman den Blijker geven hun ziel en zaligheid bloot.

En natuurlijk ontbreekt Gordon niet, die in zijn eigen koffiecorner niet alleen de lekkerste koffie serveert, maar wekelijks ook de meest opmerkelijke roddels doorneemt. De karakters komen met elkaar in verbale confrontaties, waarin men ze nog nooit eerder heeft gezien.

De poppen in Wat een poppenkast! zijn gemaakt door poppenkunstenaar Evert Josemanders. Bijna een jaar lang heeft hij in zijn atelier met veel zorg aan alle poppen gewerkt.

Bron: SBS Broadcasting/Broadcast Magazine

Bericht delen