Dinsdag 16 januari 2018

Strengholt neemt belang in Brava TV Groep

De internationale media- en entertainmentonderneming Strengholt heeft een belang genomen in de mediaholding van de internationale Brava TV Groep, opgericht door de mediaondernemers Jur Bron en Gerard Ardesch. De Brava Groep bezit momenteel de tv-zenders BravaNL, BravaHDTV, Brava3D en de Duitstalige volksmuziekzender SchlagerTV.

 

BravaNL is een Nederlandse cultuurzender voor opera, ballet en klassieke muziek. De tv-zender is in korte tijd toegankelijk geworden voor een breed Nederlands televisiepubliek van klassieke muziekliefhebbers. BravaNL heeft nagenoeg een landelijke dekking in de digitale pakketten van de Nederlandse kabelnetwerken en richt zich geheel op Nederland en het Nederlandse muziekleven.

BravaHDTV is de eerste en enige pan-Europese HD-cultuurzender, is meertalig en zendt in High Definition uit. Deze zender kan worden ontvangen door ruim 25 miljoen huishoudens in tien Europese landen en delen van Afrika. Brava3D is de nieuwste uitbreiding van de Brava Groep en op het vasteland van Europa de eerste tv-zender die 24 uur per dag in 3D uitzendt. De Duitstalige SchlagerTV, die op dit moment al op enkele Nederlandse kabelnetten te zien is, zal in 2012 verder internationaal worden ontwikkeld.

Brava-directeuren Bron en Ardesch zijn blij met de transactie. “Onze nieuwe partner Strengholt is een brede internationale media- en entertainmentonderneming. We verwachten dat de verschillende mediaplatforms een belangrijke impuls zullen geven aan de expansie van Brava. In deze professionele omgeving staan ook nieuwe internationale initiatieven op stapel. We hopen binnenkort een wereldprimeur te kunnen aankondigen.”

De directie van Strengholt heeft ook grote verwachtingen van de samenwerking. “Onze kernactiviteiten zijn de internationale exploitatie van muziekrechten, bladmuziek en de productie, distributie en marketing van beeld- en geluidsdragers. Daarnaast zijn wij exclusief distributeur/inkooporganisatie voor grote retailorganisaties waaronder V&D, Kruidvat en Trekpleister. Ook de productie en sponsoring van tv-programma’s, tijdschriften en boeken is een belangrijke poot. Het is duidelijk dat deze nieuwe samenwerking mogelijkheden biedt, ook internationaal”, aldus Noëlla Jansen.

De technische playout centers van de tv-zenders blijven gevestigd in het Overijsselse Steenwijk, van waaruit – voornamelijk digitale – themakanalen over heel Europa, delen van Afrika, Canada en Azië worden verspreid. De directie en het management zullen in de Hofstede ‘Oud-Bussem’ van Strengholt te Naarden worden gevestigd.

Bron: Brava TV Groep

Bericht delen