SpangaS viert herfstvakantie in Beeld en Geluid
maandag 1 oktober 2018

SpangaS viert herfstvakantie in Beeld en Geluid

SpangaS meets Beeld en Geluid. Het media-instituut organiseert in de herfstvakantie van zaterdag 13 t/m zondag 28 oktober een aantal masterclasses en meet & greets met de acteurs van de jeugddramaserie.

Op die manier krijgen bezoekers acteertips van de acteurs en doen ze mee aan een quiz. Ook kunnen ze in een workshop zelf een scène uit de serie naspelen en versieren ze een decorstuk dat gebruikt gaat worden in komend televisieseizoen.

Terwijl de kinderen een masterclass met de acteurs bijwonen, kunnen ouders in gesprek gaan met de makers. Steef Hupkes, conrector Damstra in de serie, ontvangt elke keer twee makers, zoals de hoofdschrijver, een online content redacteur of de dramaturg. Zij vertellen over de keuzes die zij maken bij de onderwerpen en het belang van identificatie en rolmodellen.

De serie SpangaS is bezig aan haar twaalfde seizoen en viert in november de 2000ste aflevering. Hiermee is het de langstlopende, dagelijkse Nederlandse jeugddramaserie ooit. De serie volgt tien leerlingen van het Spangalis College. Vriendschap, liefde en emotie tussen hen staan centraal.

Bron: Beeld en Geluid/BM

Bericht delen