Ruim 21.000 mensen sluiten zich aan bij virtuele processie The Passion
vrijdag 2 april 2021

Ruim 21.000 mensen sluiten zich aan bij virtuele processie The Passion

Net als vorig jaar hebben veel The Passion-kijkers zich aangesloten bij een virtuele processie. Aan het einde van de uitzending ‘liepen’ er donderdag meer dan 21.000 mensen mee. De uitzending op NPO 1 trok overigens 2.580.000 kijkers.

Vanwege de coronacrisis waren er in Roermond, waar het paasverhaal dit jaar werd opgevoerd, geen mensen welkom. Online konden mensen weer hun hoop, zorgen en angsten delen door berichtjes en video’s te sturen. Veel berichten gingen ook dit jaar over corona.

Bij het begin van The Passion in het centrum van Roermond waren maar weinig mensen op de been die een glimp van het tv-spektakel probeerden op te vangen. De Markt en het Munsterplein waar de opvoering plaatsvond, waren afgezet met hekwerken met zeilen om publiek te weren.

Freek Bartels en Trijntje Oosterhuis vervulden dit jaar de rollen van Jezus en Maria. De verteller was Humberto Tan. Acteurs Leo Alkemade en Tygo Gernandt vertolkten de rollen van Petrus en Pilatus. Artiest Rob Dekay kroop in de huid van Judas en KRO-NCRV-presentatrice Anita Witzier haalde als verslaggever verhalen uit het hele land op en deed verslag van de virtuele processie. Er was een decor met een liveorkest.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen