RTL laat latenightshows niet langer door Blue Circle maken
zaterdag 5 oktober 2019

RTL laat latenightshows niet langer door Blue Circle maken

RTL Nederland werkt vanaf volgend jaar niet samen met productiemaatschappij Blue Circle aan de latenightshows van Beau van Erven Dorens en Eva Jinek. Dit bevestigt Peter van der Vorst, programmadirecteur van RTL, in een interview met De Telegraaf.

De stap is opmerkelijk, want Blue Circle is een dochtermaatschappij van FremantleMedia, dat op zijn beurt weer een dochter van de RTL Group is. Eerder werd al bekend dat PilotStudio, de producent van de talkshow Jinek, met de presentatrice meeverhuist naar RTL. Van der Vorst bevestigt nu dat beide praatprogramma’s door dezelfde producent gemaakt worden. PilotStudio is het bedrijf van Ewart van der Horst.

“Blue Circle gaat het niet produceren. Dat is geen leuk gesprek, maar ze begrijpen het wel. Overigens blijven we voor andere programma’s met ze samenwerken”, aldus Van Der Vorst. De programmadirecteur ontkent overigens dat het op ruzie is uitgelopen met het productiebedrijf. “Toen we goed met Eva in gesprek waren, kwam het al snel op de rol van haar producent. Die is natuurlijk onderdeel van haar succes, zij zijn echt een twee-eenheid”, licht Van Der Vorst de keuze toe.

Van der Vorst laat nog niets los over de titels van de latenightshows van Jinek en Van Erven Dorens. Hij zegt dat de shows “zoals het er nu uitziet twee verschillende namen krijgen”. Jinek maakte vorige maand bekend met ingang van 2020 over te stappen naar RTL Nederland. Ze rondde vrijdag 27 september haar laatste uitzending van Jinek op NPO 1 af.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen