Dinsdag 16 januari 2018

RTL 4 kleurt oranje op 29 en 30 april

RTL 4 zendt rondom de troonwisseling diverse programma’s uit die in het teken staan van Oranje. Op maandag 29 april toont de zender om 20.30 uur Afscheid Koningin Beatrix, de afscheidstoespraak van de koningin die gelijktijdig ook door de NOS wordt uitgezonden.

Om 20.40 uur volgt Ik Hou Van Beatrix, een special van Ik Hou Van Holland met Jeroen van Koningsbrugge, Guus Meeuwis, Peter van der Vorst, Sandra Schuurhof, Najib Amhali, John Williams, Britt Dekker, Kees Tol en uiteraard Linda de Mol. Alle spelletjes, liedjes en vragen gaan over het koningshuis en er zijn bijzondere optredens van André van Duin en Brigitte Kaandorp.

Onder de titel RTL Boulevard Bedankt Beatrix is om 22.40 uur een extra uitzending van RTL Boulevard te zien waarmee koningin Beatrix wordt uitgezwaaid. Aan de desk: Albert Verlinde, Winston Gerschtanowitz en royalty-experts Peter van der Vorst en Marc van der Linden.

Op dinsdag 30 april komt RTL 4 om 20.30 uur met RTL Viert De Koning. Het is een live-uitzending met Irene Moors vanuit Amsterdam. Zij blikt met gasten en reportages terug op de troonswisseling en de bijzondere Koninginnedag 2013. Daarnaast is er uiteraard aandacht voor actualiteiten in de reguliere, dagelijkse uitzendingen van Editie NL, RTL Boulevard en RTL Nieuws.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen