René Sommer benoemd tot hoofdredacteur Journalistiek bij KRO-NCRV
vrijdag 22 april 2022

René Sommer benoemd tot hoofdredacteur Journalistiek bij KRO-NCRV

René Sommer wordt per 1 mei de nieuwe hoofdredacteur Journalistiek bij KRO-NCRV. René vervult deze functie op dit moment al ad interim. Hij werkt sinds 2009 als eindredacteur bij KRO-NCRV voor andere de journalistieke programma’s Rondom 10, Jinek, De Monitor en Pointer.

Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV, is verheugd met de keuze van René voor dit hoofdredacteurschap: “René heeft een indrukwekkend trackrecord met spraakmakende data-onderzoeken en innovatieve vormen van journalistieke storytelling. Samen met de journalistieke redacties zullen we KRO-NCRV de komende jaren zo nog meer neerzetten als maatschappelijke mediaorganisatie waarbij we in onze onderzoeken oog hebben voor de burger in de knel.”

René Sommer: “Met onze journalistieke methodieken hebben we afgelopen jaren veel aan de kaak kunnen stellen. Van het aloude journalistieke handwerk van vertrouwelijke gesprekken over misstanden tot crowdsourcing en open-source intelligence. Ik zie er naar uit om met mijn collega’s de komende jaren hier verder aan te bouwen en KRO-NCRV nog sterker op de kaart te zetten met de impact die onze onderzoeken maken.”

Bron: KRO-NCRV
Foto: Janita Sassen/KRO-NCRV

Bericht delen